Scroll Top
Iași, Str. Sărăriei 189 Corp A, B

Prof. univ. dr. Maria Urmă

MARIA URMĂ (n. 1959), profesor universitar la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi, titular al cursurilor Geometrie descriptivă şi perspectivă, Compoziţia spaţiului ambiental, Structuri şi forme ambientale, Urbanism şi artă murală, Arta în spaţiul public, Comunicări vizuale, Statica monumentelor, a absolvit Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti în 1984, în 2001 susţinând doctoratul în aceeaşi universitate.
Este membru în organizaţii profesionale (Ordinul Arhitecţilor din România, Uniunea Arhitecţilor din România, L’Union Internationale des Femmes Architectes, International Associaton for Aesthetics), în colective editoriale internaţionale, bursier al Fundaţiei Alexander S. Onassis din Grecia.
Autoare de cărţi şi albume (Perspectiva în artele vizuale, Interludii urbane, Spaţiul în artele vizuale, Spaţiu şi percepţie vizuală, Istorie a compoziţiei ambientale), a publicat studii în reviste de specialitate, susţinând lucrări la conferinţe şi congrese internaţionale.
Este membru în centre şi granturi de cercetare naţionale şi internaţionale.
A participat la concursuri şi expoziţii de artă şi arhitectură din ţară şi din străinătate.
Este autoare de lucrări de arhitectură şi urbanism.

Prof. univ. dr. Mihai Pamfil

MIHAI PAMFIL (n. 1953, Vaslui) este profesor universitar la Facultatea de Arte Vizuale și Design Iași, Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” unde predă cursurile de ceramică la specializarea Artă Murală. A absolvit Liceul de Muzică si Arte Plastice “Octav Bancilă” din Iasi (1972) și Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din București (1978). Este doctor in estetică. Este membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România și membru al International Association of Art. A fost redactor la revista de cultură “Măiastra” (Baia Mare) și la Info-artis (Iași). Este autorul cărții de fenomenologie „Percepția estetică între restituire și constituire”, Ed. ARTES, Iași, 2007. A publicat studii și comentarii plastice în reviste de cultură și ziare diverse. A înființat laboratorul „ARTELE FOCULUI” la Universitatea de Arte “G. Enescu” din Iași. A realizat ilustrația grafică a unor jocuri cu caracter instructiv-educativ, pentru elevi (“Învațați limba germană fără profesor”, “Jocul scriitorilor” etc.). A făcut parte din juriul unor manifestări artistice de nivel național sau internațional. A practicat pictura și grafica abstractă într-o perioadă în care “programele” Uniunii Artiștilor Plastici, contaminate ideologic, recomandau portretul omagial și compoziția consacrată glorificării muncii și vieții “luminoase” a “omului nou”.

Conf. univ. dr. Bogdan Maximovici

BOGDAN MAXIMOVICI (n. 1972) este artist vizual și cadru didactic la Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design, unde predă cursuri și lucrări de Tehnici și Tehnologii artistice la specializarea Artă Murală. A participat la numeroase expoziții și evenimente naționale și internaționale printre care menționăm: „Pământ nou” 32 de lucrări, Galeria apARTe, Iaşi, 2017; „Explorări interioare” 34 de lucrări Galeria apARTe, Iaşi, 2017; expoziția personală „Pămant nou” 38 de lucrări la galeria de artă din Mistelbach, Austria, 2017; expoziţia de artă „Explorări astrale” împreuna cu Prof. dr. Jeno Bartoş Galeria de artă Victoria şi Theodor Pallady Iaşi Iași, 2017; expoziţia intitulată „Explorări’’, Muzeul de artă Cluj-Napoca, 2008; vernisajul lucrării murale „Povestea omului” Liceul „V.Alecsandri” Iaşi, 2007; expoziţia intitulată „Mitologii”, Galeriile de artă Cupola Iaşi, 2004; expoziţie intitulată „Metaforă’’, W.T.C. Iaşi, 2004 și expoziţia intitulată „Zbor”,Galeriile de artă Cupola, Iaşi, 2003. Printre expozițiile colective autorul a participat la: expoziţia de grup „AM 2020”(expoziţie a cadrelor didactice de la specializarea artă murală), galeria Victoria Iaşi, 2020; expoziţia de grup „Inventivca 2020 – ARS COMBINMATORIA”, 2020; expoziţia de grup „Euroinvent 2020”, 2020, expoziţia de grup „Artis” Iaşi, 2019; expozitia de grup „AM 2019”(expoziţia cadrelor didactice de la specializarea artă murală) galeria Aparte Iaşi, 2019; expoziţiile de grup „Dialog cu sacrul” ediţiile VI-VII-VIII, 2016, 2017, 2018, Iaşi, ș.a.m.d.

Conf. univ. dr. Dan Acostioaei

DAN ACOSTIOAEI (n. 1974) este cadru didactic la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iaşi. Lucrările sale se concentrează asupra modelelor identitare ale tranziției societății românești și granițelor ideologice dintre sfera economică și condițiile producției artistice în estul Europei. Proiectele sale artistice au fost expuse în expoziții precum „În vremuri de speranță și neliniște”, MNAC București (2015), „Laughter and Forgetting”, Festivalul de artă Bucharest Art Week, București (2015); „Few Were Happy with their Condition: Video and Photography in Romania”, Motorenhalle, Dresda, Germania (2015); „Between Democracies 1989-2014 – Remembering, narrating and reimagining the past in Eastern & Central Europe and South Africa„, Johannesburg, Constitution Hill, Africa de Sud (2015); MPRA The School of Kyiv, Bienala de la Kiev (2015), „One Sixth of the Earth – Ecologies of Image”, MUSAC, Leon (2012), „Transitland: videoart in Central and Eastern Europe 1989-2009”, Reina Sofia, Madrid (2010), „Illuminations”, Level 2 Gallery, Tate Modern, Londra (2007).

Prof. univ. dr. Adrian Stoleriu

ADRIAN STOLERIU (n. 1983) este artist vizual, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași și cadru didactic la Facultatea de Arte Vizuale și Design din Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iaşi, România. Activitatea sa artistică se concentrează pe surprinderea și valorizarea aspectelor spirituale și religioase ale societății contemporane, precum și pe dilemele identitare impuse de mediile socio-culturale actuale. Lucrările sale au fost prezentate în numeroase expoziții de arte vizuale personale sau colective. Între cele mai importante astfel de evenimente se numără „Landscapes”, Milano, Italia (2019), „Babilonia”, Galeria apARTe, Iași (2017), „Dialog cu Sacrul”, Expoziție internațională de arte vizuale, Galeria de Artă Sacră a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” Galata, Iași (2011-2019), „Rumänien II”, Barockschlossl, Mistelbach, Austria (2014), „Kunst aus Rumänien”, Barockschlossl, Mistelbach, Austria 2012, „Sacrul. Vechi și nou”, Galeriile de artă „Nicolae Tonitza”, Iași (2011).

Lect. univ. dr. Ramona Biciusca

RAMONA BICIUȘCĂ (n. 1979, Iaşi) este artist și cadru didactic la Facultatea de Arte Vizuale și Design Iași, Universitatea Națională de Arte ”George Enescu”, Iași, unde a urmat studiile doctorale (2012), Master (2005) și Licență (2003) la secția Artă Murală. Printre expoziţiile personale se numără expoziţia personală „Curtea sticlarilor”, Bucureşti, 1998, 2008; expoziţia personală de grafică şi pictură, Biblioteca Gh. Asachi, Iaşi, 1996 și expoziţie de pictură, Biblioteca Gh. Asachi, Iaşi. A participat la numeroase expoziţii de grup printre care amintim „Identități informale”, Galeria Galateea, București, 2013; „Erotica”, Galeria Theodor Pallady, Iași, 2012, „Apocalisse oggi”, Galleria Aripa, Torino, 2011; „Erotica”, Galeria Theodor Pallady, Iași, 2012; „Maeștrii de ieri și de azi”, Galeriile Dana, Iași, 2010.
A obținut numeroase premii printre care Medalia de argint la „European exhibition of creativity and innovation”, 2011; Medalia de aur în cadrul „European exhibition of creativity and innovation”, Iaşi, 2009; Premiul Teiul de argint, secţiunea Arte Vizuale, Botoşani, 2004; Bursa U.A.P. Bucureşti pentru artă decorativă, 2002 și Premiul pentru artă decorativă, Salonul anual al Filialei U.A.P. Iaşi.
Crez: Prin creația personală urmăresc eliberarea obiectului de funcția și semnificația avute în contextul utilitar invitând privitorul să descopere valențe nebănuite.
Website: www.ramonabiciusca.blogspot.ro

Conf. univ. dr. Daniel Sofron

DANIEL SOFRON (n. 1978, Iași) este lector universitar la Facultatea de Arte Vizuale și Design Iași, Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” unde predă cursurile de Geometrie descriptivă şi perspectivă artistică, Tehnici de modelare 2D3D pentru arta murală. În 2012 a terminat un doctorat la acceași instituției intitulat „Reprezentarea spaţiului în pictură”. A participat la numeroase expoziții de grup printre care se numără expoziția „AM2” și „AM” a cadrelor didactice de la Specializarea Artă Murală / Ceramică, Galeria apARTe, Iași, 2020 și Galeria apARTe, Iași, 2019; „Bienala Internațională de Grafică Mică”, Galeria Nicolae Tonitza, Iași, 2018; expoziţia internaţională „Învingător prin artă”, ediţia a III-a, Ateneul Tătăraşi, Iaşi, 2012; „Lumină din Lumină”, Galeria de Artă Sacră a Bisericii Adormirea Maicii Domnului, Iaşi, edițiile 2009 și 2008; „Icoane”, Galeriile „Casa Cărţii”, Iaşi, edițiile 2007 și 2006. În 2003 a fost beneficiar al unei burse de schimb cultural – în colaborare cu ”Imperial Calcasieu Museum” şi ”McNeese State University” din Lake Charles, Louisiana, SUA.

Lect. univ. dr. Andrei Timofte

ANDREI TIMOFTE (n. 1988, București) este asistent universitar la Facultatea de Arte Vizuale și Design, Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi, specializarea Arta Murală, unde susține lucrări practice. Recent a terminat un doctorat în arte vizuale la aceeași instituție, unde a desfășurat un proiect de cercetare artistică intitulat „Fabrica socială a dorinței: Muncă și memorie culturală în industriile creative după anii ’90”. Începând cu 2010, este membru activ al grupului artistic SATellite, transformat recent într-un ONG cultural. În 2019 a expus proiectele „ARTIST, CUMPĂR APARTAMENT ÎN ACEST BLOC!”, expoziție parte din proiectul „Clasa Culturală” și PERETELE DE CALCIU AL UNUI MIC-BURGHEZ, expoziție parte din proiectul „Narațiuni Concurente”, curatori: Florin Bobu și Livia Pancu, ambele organizate de asociația 1+1 și tranzit.ro/ Iași. În 2020 a participat la programul de rezidențe Electroputere Air 2020, organizat de către Galeria Electroputere Craiova. În 2017 a participat împreună cu scriitorul Ovid Pop la programul de rezidențe Artist-în-Rezidență Q21 organizat de MuseumsQuartier (Viena, Austria), cu o bursă susținută de tranzit.ro.

Laborant Nicu Oniciuc

NICU ONICIUC (n. 1977, IASI) este cadru didactic auxiliar la Facultatea de Arte Vizuale și Design, Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi, specializarea Arta Murală. Profesor de Arte Vizuale din 2012 în învățământul preuniversitar. Asigură îndrumarea și suportul tehnic necesar studenților la zi și a celor veniți prin programul Erasmus, în vederea corectitudinii executării lucrărilor din cadrul laboratoarelor de tehnici artistice aferente secției Arta Murală și Ceramică. Realizează activități de organizare și logistică în desfășurarea proiectelor expoziționale, lucrărilor practice de licență și disertație precum și a acțiunilor de tip work-shop.
În 2014 a absolvit Studiile de Masterat în Arte Vizuale, direcția de studiu Artă Murală, cu lucrări și instalații artistice din sfera Sound Art. Proiecte și expuneri artistice recente: 2019, „AM” – Galeria apARTe Iași; 2019, „Euroinvent Visual Art Exhibition” – Galeria Universitas Iași; 2020, „AM 2”– Galeria Victoria Iași.

Artă Monumentală a fost înființată în anul 1990 de către profesorii Jenő Bartos, Dimitrie Gavrilean și Ion Neagoe. Pentru perioade mai scurte de timp, printre profesorii specializării s-au numărat Carmen Solomonea, Stelian Onica, Vasile Tudor și Mihai Mancaș.

Prof. Jenő Mihály Bartos

Jenő Mihály Bartos (n. 1945, Covasna) a urmat studiile la Universitatea de Arte Nicolae Grigorescu, București, promoția 1973. Este profesor universitar la Universitatea de Arte George Enescu Iași. Facultatea de Arte Vizuale și Design unde a înființat specializarea Artă Murală. În vasta sa activitate didactică și științifică a publicat numeroase cărți, fiind distins cu numeroase premii printre care: 2013 Medalie şi diplomă de Merit, pentru întreaga activitate didactică şi artistică, Universitatea de Arte Iași | 2012 Premiul pentru pictură, Salonul anual de artă, acordat de filiala U.A.P. Iaşi | 2004 Meritul Cultural în grad de Cavaler, oferit de Ministerul Culturii | 2002 Marele premiu şi medalia Sf. Luca, Expoziţia naţională de artă contemporană, Bârlad | 1997 Premiul pentru pictură, pentru expoziţia anuală ARTIS filiala U.A.P. Iaşi. Printre expozițiile sale personale amintim: Pictură de șevalet, Sf. Gheorghe (Galeria Muzeul Orășenesc), 1973; Pictură de șevalet, Iași (Galeria „Cupola”), 1976, 1978, 1980; Grafică de șevalet, Tg. Secuiesc (Muzeul Breslelor), 1980; Pictură decorativă, Iași (Galeria „Cupola”), 1984; Pictură de șevalet, Iași (Centrul Cultural Francez), 1995; Pictură de șevalet, Miercurea Ciuc (Golden Gallery), 1974, 1995, 2005; Grafică de șevalet, Iași (Galeria „Cupola”), 1980, 1982, 1989, 2000; Grafică de șevalet ,,Structuri compoziționale” Miercurea Ciuc (Golden Gallery), 2000 ; Grafică de șevalet ,,Metamorfoze”, București (Centrul Cultural Maghiar), 2003; Pictură de șevalet ,,Semne”, Cluj (Muzeul de Artă), 2005; Expo. de pictură ,,Lumi paralele”, Iași (Galeria „Dana”), 2009; Fotoreproduceri, Iași („Galeria de pe Gard”, parcul Copou), 2010; Expo. de pictură ,,Spațiu sacru”, Tg. Secuiesc (Muzeul Breslelor), 2013; Expo. de pictură „Explorări astrale” (Galeria Victoria), Iași, 2017. A participat la numeroase expoziţii de grup: „Expo. Conducătorilor de studii doctorale”, (galeria Rectoratului UNAGE-Iași), 2020; Expo. „Specializarea Artă Murală” (galeria Victoria – Iași), 2020; Expo. „Artă Murală contemporană” (Galeria Aparte – FAVD, UNAGE), Iași, 2019; „Bienala internațională de grafică mică”, ed. III (galeria Tonitza), Iași, 2018; Expo. „Donații-Donatori” (galeria Primăriei -Vaslui și Palatul Culturii – Iași), 2018; Expo. de pictură și sculptură ,,Generația ’70” (Muzeul Municipal), Iași, 2018; Expo. Salonul național de desen (galeria Victoria – Iași, Art Yourself – București), 2018; Expo. de pictură și sculptură ,,Hibernală” (Sala Municipală), Iași, 2017; Expo. de pictură și sculptură „Arta contemporană ieșeană” (Palatul Culturii), Iași, 2016; Expo. de pictură și sculptură „Zbor”, Galeria de artă (invitat de onoare), Covasna, 2016; Expo. națională de pictură și sculptură a municipiului București (Galeria „Căminul artei”), 2015; Expo. internațională de pictură FIE, Galeria de artă Th. Pallady), Iași, 2015; Expo. de pictură și sculptură (Galeria de artă), Vaslui, 2015; Expo. de grup ,,Semne” (Galeria de artă Th. Pallady), Iași, 2014; Expo. „Artă Sacră” (Galeria bisericii „Galata”), Iași, 2013, 2014, 2015, 2016, 2018, 2020; Bienala națională „arad biennial 2009/2013”, Arad, 2009, 2013; Expo. de pictură și sculptură (Galeria Biblioteca UAIC Iași), 2013; Expo. „Festivalul de Arte Vizuale”, (Galeria de artă Th. Pallady), Iași, 2013; Expo. internațională de pictură „românia@intl” (Galeria Simeza), București, 2012; Expo. de pictură și sculptură (Galeria de artă), Covasna, 2011, 2012, 2014; 2011 Generația 1970, Galeria Dana, Iași / Galeria U.A.P., Tg. Mureș | 2009 Barabás Miklós Céh, Galeria de artă, Sfântul Gheorghe | 2005 Bienala internaţională Arad biennial 2005, Arad, expoziţie itinerantă – RO, H, CZ, HR | 1985/1995 Arta ieşeană contemporană, Sala Dalles / Teatrul Naţional Bucureşti. Începând cu 1975 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR). În perioada 1974 – 2020 participă constant la expozițiile anuale ale Filialei UAP – Iași; la expoziții colective locale, din țară și străinătate fiind participant la diverse tabere de creație din țară și din străinătate. În perioada 1997 – 2016 a fost membru al asociației artistice Barabás Miklós Céh iar între 1999 – 2002, membru în Biroul Filialei UAPR – Iași (vicepreședinte). În perioada 1994 – 1997 a fost membru în Biroul Filialei UAPR – Iași (vicepreședinte).

Dimitrie Gavrilean (n. 1942, Gura Humorului, Voronet, Suceava – d. 2012, Iași) a urmat studiile la Academia de Arte ‘’Nicolae Grigorescu’’ București (1960-1966), secția Pictură sub îndrumarea maestrului Corneliu Baba. Din 1969 devine membru al U.A.P iar din 1997 a fost profesor universitar la Universitatea de Arte ‘’George Enescu’’ Iași, Facultatea de Arte plastice, Decorative și Design. Printre lucrările sale remarcabile de artă murală amintim: „Întemeietorii Moldovei”, tapiserie, 18 mp., Palatul Culturii, Iaşi (1972); „Marea Unire”, al secco, 20 mp., sediul TVR Iaşi (1981); „Procesiune bahică”, al secco, 14 mp., Complexul de vinificare Bucium – Iaşi (1984); Biserica „Sf. împăraţi Constantin şi Elena”, al secco, Erbiceni – Iaşi (1989-1991); Biserica „Sf. Nicolae”, restaurare interior al fresco 500 mp., Copou – Iaşi (1991-1993); Biserica „Sf. Nicolae”, pictură exterior al fresco, 200 mp., Copou – Iaşi (1993-1997); Paraclisul „Învierea Domnului”, la Biserica „Sf. Apostoli Petru şi Pavel”, al secco, 400 mp., Iaşi (1998-2002); Biserica „Cuvioasa Parascheva”, al fresco, 1500 mp., Năvodari, Constanţa (2001); Capela „Sf. Mare Mucenic Dimitrie şi Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, tempera grasă 200 mp., Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, Ctitor şi coordonator (2003); „Ritual Bahic”, tempera grasă, 24 mp., Club Lord, str. Aurel Vlaicu nr. 86, Iaşi (2006). Activitatea sa artistică include expozițiile personale de la Galeria ”Apollo” București, 1971; Galeria Teatrului Național Iași, 1975; Galeria de Artă Suceava, 1975; Galeria Municipiului București, 1983; Galeria Academiei Române Roma, 1984; Academia ”Salone di Radio Betania”-Torre del Greco(Na)-Italia, 1984; Galeria Academiei Române Roma – Italia; 2005 iunie – Muzeul de arta Cluj-Napoca, 1995. A participat la numeroase expoziții de grup: Praga, Padova, 1969; Rabat, 1970; Tokyo, Palma de Majorca, 1972; Moscova, Buenos Aires, Montevideo, Sao Paolo, Ouiritibia, Lima, Philadelphia; 1973; Bremen, Caracas, Bitolia, Varsovia, 1974; Stockholm, 1975; Finlanda, Viena, 1976; Pekin, Shanghai, India, 1977; Iran, Cehoslovacia, 1978; Berlin, Moscova, Finlanda, 1979; Sofia, Belgrad, Austria, 1978; Sofia, 1983; Viena, Elvetia, 1984; Dusseldeorf, 1985. Printre expozițiile internaționale se numără: Paris (Bienala Tineretului), 1969; New Delhi (a II-a Bienala Internationala), 1971; Simpozionul Internațional de Pictura Mora-Vany, 1972; Sofia (Expoziția Internațională de Pictură realistă), 1973; Paris (Concursul internațional de portrete), 1973; Cuopyo (Simpozionul Internațional de Pictură), 1977; Roma (Expoziția Internațională de Pictură), 1985. Alte expoziții colective includ: expoziții de grup, bienale, anuale la Iași, București, 1969-1999; Salonul “ARTIS”, World Trade Center, Iași, 2003; Muzeul de Artă Iași, expoziția de arta contemporana „Satul arhaic românesc”, 2005. A câștigat numeroase premii printre care: Premiul revistei “Cronica“, 1968; Premiul criticii pentru pictură al UAP din România, 1969; Premiul național al Italia pentru profesionalitate Italia, 1984; Premiul pentru pictură “Ion Andreescu” al Academiei Romane, 1985.

Prof. Dimitrie Gavrilean

Prof. Dimitrie Gavrilean

Dimitrie Gavrilean (n. 1942, Gura Humorului, Voronet, Suceava – d. 2012, Iași) a urmat studiile la Academia de Arte ‘’Nicolae Grigorescu’’ București (1960-1966), secția Pictură sub îndrumarea maestrului Corneliu Baba. Din 1969 devine membru al U.A.P iar din 1997 a fost profesor universitar la Universitatea de Arte ‘’George Enescu’’ Iași, Facultatea de Arte plastice, Decorative și Design. Printre lucrările sale remarcabile de artă murală amintim: „Întemeietorii Moldovei”, tapiserie, 18 mp., Palatul Culturii, Iaşi (1972); „Marea Unire”, al secco, 20 mp., sediul TVR Iaşi (1981); „Procesiune bahică”, al secco, 14 mp., Complexul de vinificare Bucium – Iaşi (1984); Biserica „Sf. împăraţi Constantin şi Elena”, al secco, Erbiceni – Iaşi (1989-1991); Biserica „Sf. Nicolae”, restaurare interior al fresco 500 mp., Copou – Iaşi (1991-1993); Biserica „Sf. Nicolae”, pictură exterior al fresco, 200 mp., Copou – Iaşi (1993-1997); Paraclisul „Învierea Domnului”, la Biserica „Sf. Apostoli Petru şi Pavel”, al secco, 400 mp., Iaşi (1998-2002); Biserica „Cuvioasa Parascheva”, al fresco, 1500 mp., Năvodari, Constanţa (2001); Capela „Sf. Mare Mucenic Dimitrie şi Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, tempera grasă 200 mp., Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, Ctitor şi coordonator (2003); „Ritual Bahic”, tempera grasă, 24 mp., Club Lord, str. Aurel Vlaicu nr. 86, Iaşi (2006). Activitatea sa artistică include expozițiile personale de la Galeria ”Apollo” București, 1971; Galeria Teatrului Național Iași, 1975; Galeria de Artă Suceava, 1975; Galeria Municipiului București, 1983; Galeria Academiei Române Roma, 1984; Academia ”Salone di Radio Betania”-Torre del Greco(Na)-Italia, 1984; Galeria Academiei Române Roma – Italia; 2005 iunie – Muzeul de arta Cluj-Napoca, 1995. A participat la numeroase expoziții de grup: Praga, Padova, 1969; Rabat, 1970; Tokyo, Palma de Majorca, 1972; Moscova, Buenos Aires, Montevideo, Sao Paolo, Ouiritibia, Lima, Philadelphia; 1973; Bremen, Caracas, Bitolia, Varsovia, 1974; Stockholm, 1975; Finlanda, Viena, 1976; Pekin, Shanghai, India, 1977; Iran, Cehoslovacia, 1978; Berlin, Moscova, Finlanda, 1979; Sofia, Belgrad, Austria, 1978; Sofia, 1983; Viena, Elvetia, 1984; Dusseldeorf, 1985. Printre expozițiile internaționale se numără: Paris (Bienala Tineretului), 1969; New Delhi (a II-a Bienala Internationala), 1971; Simpozionul Internațional de Pictura Mora-Vany, 1972; Sofia (Expoziția Internațională de Pictură realistă), 1973; Paris (Concursul internațional de portrete), 1973; Cuopyo (Simpozionul Internațional de Pictură), 1977; Roma (Expoziția Internațională de Pictură), 1985. Alte expoziții colective includ: expoziții de grup, bienale, anuale la Iași, București, 1969-1999; Salonul “ARTIS”, World Trade Center, Iași, 2003; Muzeul de Artă Iași, expoziția de arta contemporana „Satul arhaic românesc”, 2005. A câștigat numeroase premii printre care: Premiul revistei “Cronica“, 1968; Premiul criticii pentru pictură al UAP din România, 1969; Premiul național al Italia pentru profesionalitate Italia, 1984; Premiul pentru pictură “Ion Andreescu” al Academiei Romane, 1985.