Scroll Top
Iași, Str. Sărăriei 189 Corp A, B

Interstitii urbane: Experiente modulare

Interstitii urbane: Experiente modulare

galeria aparte

coordonatori: Andrei Timofte, Dan Acostioaei

Au expus studenții de la specializarea Artă Murală (anul II, 2019):

IULIAN CANDALEA, CEZAR GABRIEL, ANCA-LUIZA HĂLĂNGESCU, MATEI SABATINO, ANDREI SCRIBAN, ANDREEA TIMOFTE.

Expoziția „EXPERIENȚE MODULARE” aduce împreună o serie de intervenții experimentale realizate de către studenții grupei de Artă Murală din anul II, Facultatea de Arte Vizuale și Design, a Universității Naționale de Arte “George Enescu” Iași. Evenimentul pilot face parte din proiectul Interstiții urbane organizat de către specializarea Artă Murală a instituției. Programul susține dezvoltarea unei serii de proiecte, expoziții și evenimente artistice cu rolul de a promova arta murală interdisciplinară în spațiul public local.
Proiectul expozițional este orientat către interogarea conceptuală a suportului convențional. Tendința studiului interdisciplinar este articulată prin caracterul original al fiecărei propuneri artistice. După doi ani de activitate didactică, demersul expozițional presupune ieșirea autorilor din confortul academic al atelierului. Entuziasmul primei prezentări publice este celebrat prin expunerea unui ready-made comun – un puzzle colectiv realizat de către membrii grupei. Formatul modular consacrat în tradiția artelor murale este mai degrabă o temă-pretext, ce invită publicul să participe la o serie de exerciții de gândire. Astfel, spațiul tradițional al galeriei devine un laborator de testare a ideilor și a diversității opiniilor ce acompaniază practicile artistice în formare.

Text de Andrei Timofte

Serie de evenimente realizate în cadrul Festivalului Internațional al Educației, Iași Capitala Tineretului din România 2019-2020.

Cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design