Scroll Top
Iași, Str. Sărăriei 189 Corp A, B

UNFINISHED BUSINESS

UNFINISHED BUSINESS

DESCHIDEREA: VINERI, 2 DECEMBRIE 2022
ORELE 18:00 - 20:00
INTERVAL GALERIE: 2 - 10 DECEMBRIE 2022
Galeria de artă U.A.P. Iași „Nicolae Tonitza”
Strada Alexandru Lăpușneanu 7-9

Au expus: Ilinca Aldea, Delia Apostolache, George Bogdan Ciolan, Denis Ciorici, David Chilcoș, Gabriela-Iulia Codru, Cristian Constandache, Iulia-Georgiana Constantin, Andreea Grosu, Dumitrița Gurău, Miruna-Mihaela Lupea, Matei Alexandru-Mihai, Nicoleta-Andreea Mănescu, Rodica Neamțu, Nicu Oniciuc, Cristina Poncu, Andreea Pulpan, Felicia-Ioana Roca, Eliza-Claudia Sali, Alondra Stănescu, Ana-Delia Teclean, Iuliana-Mădălina Țurcanu, Georgiana Țurcanu, Teodora Ulian

Coordonatori: Dan Acostioaei, Andrei Timofte

Tehnician: Nicu Oniciuc

Cu sprijinul cadrelor didactice ale specializării Arta Murală.

Expoziția „Unfinished Business” pune în valoare temporaritatea actului artistic și interdisciplinaritatea procesului de căutare continuă specifică muncii studenților și absolvenților specializării Arta Murală (FAVD, UNAGE).

Prin abordări distincte ce traversează pârghiile unor cercetări individuale, structura compozită a spațiului expozițional tinde să accentueze predilecția către progres și experiment a practicilor artistice în formare, mizând pe varietatea mediilor de expresie și pe capacitatea acestora de a se angrena într-un ansamblu comun: carte, obiect, jurnal artistic, relief mural, instalație, pictură digitală, desen, print, colaj ș.a.m.d..

Fără a căuta întotdeauna conturarea unui produs finit, aceste practici fac parte din rețetarul de atelier testat și perfecționat de către absolvenții specializării în decursul anilor de studii. Spațiul de producție al atelierului constituie totodată un refugiu și devine inevitabil un depozit temporar al lucrărilor neterminate. Deseori aceste direcții sunt abandonate deși ele contribuie la formarea unor reflexii legitime. Teritoriul ideilor incomplete permite schimbarea traiectoriei gestului auctorial fără ca publicul receptor să fie anunțat despre parcursul obiectului, formatul alternativ sau termenul de expirare a operei.

Între două seriale neoromantice, prea multe teme de studiu și trei știri deprimante spațiul de lucru în comun favorizează explorarea unor idei inovative. În contextul nesiguranței actuale, opera este un pretext de a acționa pasiv sau activ în raport cu o narațiune incompletă sau cu una total contrafăcută. În multe cazuri, rafinarea conceptuală a ideilor poate constitui un act de cenzură ce ne conduce în mod inevitabil la reliefarea aspirațiilor noastre.

În contrastul standardelor spațiale de tip white-cube, supraaglomerarea galeriei contribuie la valorizarea unui potențial salon tranzitoriu, a unui spațiu personal cu caracter intim sau chiar a unui depozit engros. În pofida vitezei cu care suntem îndemnați să producem în contemporaneitate caracterul incomplet și fragmentar prezent în toate exponatele corespunde necesității și consecvenței de a testa în mod critic și asumat validitatea și invaliditatea ideilor noastre.

(Dan Acostioaei, Andrei Timofte)