Iași, Str. Sărăriei 189 Corp A, B

MISIUNE

Specializarea Artă Murală are ca misiune formarea de artişti vizuali contemporani care se exprimă prin cu ajutorul unei game diversificate de medii artistice. Cursurile au ca scop dezvoltarea aptitudinilor tehnice și a simțului critic, a spiritului de echipă, lărgirea orizontului conceptual, oferind studentului posibilitatea de a experimenta și deprinde atât tehnici tradiționale, cât și  tehnici din zona artelor media, stimulând preocupările pentru cunoaşterea diferitelor domenii ale artelor vizuale.

Programul de studii de licență este structurat pe patru pachete de discipline opţionale: Artă Murală Ambientală, Artă Murală Religioasă, Ceramică și Artă în Spațiul Public.

Specializarea promovează cercetarea interdisciplinară și încurajează abordarea unor proiecte de anvergură cu caracter monumental.

Studenții noștri beneficiază de oportunitatea de a studia pentru 1-2 semestre în instituții de învățământ artistic superior din Spania, Marea Britanie, Franța, Cehia, Finlanda etc. prin intermediul programelor de schimb universitar (Erasmus).

Tiparele de ipsos s-au folosit pentru prima datà la fasonare în 1745 la Staffordshire, Anglia, si de atunci ocupà un loc important în productia ceramicà. Tiparele reprezintà fidel negativul formei produsului si servesc la multiplicarea acestuia, având proprietatea de a absorbi apa din pasta plasticà sau din barbotina cu care intrà în contact. În acest proces, produsul se contractà si se desprinde, putând fi usor separat de tipar. In afara modelelor originale si a tiparelor de multiplicare, din ipsos se executà piese auxiliare indispensabile atelierului de ceramicà. Tiparele se realizeazà în mai multe etape. În industrie, obtinerea unui tipar de ipsos, numit în mod curent, “formà de lucru”, trece prin patru etape: modelul original, forma - mamà (forma principalà), modelul de lucru si forma de lucru. Modelul original si modelul de lucru reprezintà pozitivul produsului, iar forma - mamà si formele de lucru, negativul produsului. In ultimile decenii, in confectionarea modelelor de lucru care necesità o rezistentà sporita au fost asimilate, in tehnica multiplicàrii, materialele plastice sintetice, precum ràsinile epoxidice (Lekuterm si Araldit). In scopul reducerii consumului de ràsini, se folosesc substante- balast inerte, cum ar fi ultrasilul si nisipul cuartos.#facultateadeartevizualesidesigniasi #specializareaartamurala #directiadestudiuceramica Departamentul de ceramică. Facultatea de Arte Vizuale și Design Iași #tehnicideturnare #portelan Ramona Biciusca ... See MoreSee Less
View on Facebook
Expozanți DIPLOMA 2021Ioana Mihai // Absolventă a Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași // Facultatea de Arte Vizuale și Design Ioana explorează medii de lucru variate: de la tehnici tradiționale cum ar fi pictura în ulei, sau fresca pâna la instalații și artă contemporană. Proiectul cu care va fi parte din expoziția Diploma 2021: Cine ești tu? Emergența în artele vizuale: Labirintul cunoașteriiMai multe detalii aici: diplomafestival.ro/portofolii/cine-esti-tu-emergenta-artele-vizuale-labirintul-cunoasterii ... See MoreSee Less
View on Facebook
Distribuie pagina